Vaststellingsovereenkomst bij Ontslag. Wat te doen?

Hulp bij uw vaststellingsovereenkomst en ontslag!

Gratis 1e consult, bel met:
020 - 6160120

Is ontslag verplicht na 2 jaar ziekte?, recht op transitievergoeding na 2 jaar ziekte?

transitievergoeding na 2 jaar ziekte

Ziek zijn is niet fijn, zeker niet als het lang duurt. Maar dat geldt ook voor uw werkgever. Uw werkgever moet samen met u re-integratieinspanningen verrichten, soms 2 jaar lang.

Wat na 2 jaar ziek zijn?

Als een werknemer 2 jaar of langer ziek is en er voldoende re-integratieinspanningen inspanningen zijn verricht kan werkgever – in de meeste gevallen – een ontslagvergunning

van het UWV verkrijgen waarmee de werknemer kan worden ontslagen. Werkgever is dan wel een transitievergoeding aan de werknemer verschuldigd.

Financiƫle pijn werkgever

De werkgever heeft 2 jaar kosten voor re-integratieinspanningen gemaakt, gedurende 2 jaar het salaris doorbetaald en moet bij ontslag een transitievergoeding betalen. Dat doet pijn, vooral voor kleine werkgevers. Om die reden gingen werkgevers vaak niet tot ontslag over, maar hielden zij het dienstverband ‘slapend’ na 2 jaar ziekte, zodat geen transitievergoeding behoefde te worden betaald.

Einde slapend dienstverband

De Hoge Raad heeft onlangs een streep gezet door het fenomeen ‘slapend dienstverband’. Volgens de Hoge Raad moeten werkgevers tot ontslag over gaan na 2 jaar ziekte als de werknemer daarom vraagt. Zo kan de werknemer een transitievergoeding realiseren.

Hulp nodig bij ontslag ziekte?

Heeft u als werkgever of werknemer hulp nodig bij ontslag bij ziekte, bel of mail dan onze Ontslagspecialisten. Bel 0900 123 73 24 of mail