Vaststellingsovereenkomst bij Ontslag. Wat te doen?

Hulp bij uw vaststellingsovereenkomst en ontslag!

Gratis 1e consult, bel met:
020 - 6160120

Uw Vaststellingsovereenkomst Laten Beoordelen

Uw Vaststellingsovereenkomst Laten Beoordelen

Wanneer uw arbeidsovereenkomst met vast contract beëindigd wordt en uw werkgever u dus ontslaat dan zult u in samenspraak met uw werkgever de vaststellingsovereenkomst moeten gaan bepalen. Hierin staan afspraken waarbij het ontslag zo goed mogelijk wordt afgerond. Een vaststellingsovereenkomst wordt ook weleens een beëindigingsovereenkomst genoemd en het is erg belangrijk dat u goed weet wat u kunt verwachten zodat uw ontslagvergoeding zo gunstig mogelijk voor u uitpakt.

Laat uw vaststellingsovereenkomst controleren alvorens u tekent!

Een werkgever kan druk op u uitoefenen om een vaststellingsovereenkomst direct te tekenen om zo snel en eenvoudig van u af te komen. Trap niet in deze valstrik! De vaststellingsovereenkomst is bepalend voor uw ontslagvergoeding en daarnaast heeft de overeenkomst invloed op uw mogelijke ww uitkering. Ook worden zaken bepaald als uw openstaande vrije dagen en eventuele afwikkeling van de opname van uw vrije vakantiedagen.

Wat staat er in de vaststellingsovereenkomst?

  • de reden van uw ontslag
  • concurrentiebeding
  • beperkende bedingen worden verbroken
  • de ontslag opzegtermijn
  • hoe hoog uw ontslagvergoeding is

Laat uw vaststellingsovereenkomst door ons controleren zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan en de deur wordt uit gestuurd met een schamele fooi. U moet er zeker van zijn dat u ook na uw ontslag gewoon uw rekeningen kunt betalen en genoeg tijd heeft om een nieuwe baan te vinden. Vooral als u een gezin heeft moet u er zeker van zijn dat uw gezin niet gaat lijden onder uw ontslag. Uw kinderen moeten gewoon naar school kunnen gaan en u moet in staat zijn om uw hypotheek te kunnen betalen en voedsel op tafel te brengen. Wanneer de afspraken die zijn overeengekomen in de overeenkomst niet kloppen dat kan dat voor u vervelende gevolgen hebben.

U kunt namelijk mogelijk:

  • Geen WW ontvangen wanneer er slechte afspraken zijn gemaakt
  • Beperkingen horen na verloop van tijd te vervallen zoals het non-concurrentie beding
  • Opzegtermijnen moeten goed worden overeengekomen en uw vergoeding moet volgens de richtlijnen van de kantonrechtersformule worden overeengekomen
Conclusie

Het is nooit leuk wanneer u ontslagen wordt. Een goede afwikkeling van de lopende zaken kan voor zowel werkgever als werknemer de pijn verzachten. Om er zeker van te zijn dat uw vaststellingsovereenkomst klopt kunt u ons inschakelen en om advies en mediation vragen Wij zorgen er samen met u en uw werkgever voor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt en uw ontslagvergoeding of gouden handdruk goed wordt geregeld. Voor meer informatie neemt u contact met ons op bel 0900 – 123 7324 of mail  via de contactpagina.