Vaststellingsovereenkomst bij Ontslag. Wat te doen?

Hulp bij uw vaststellingsovereenkomst en ontslag!

Gratis 1e consult, bel met:
020 - 6160120

Vaststellingsovereenkomst tijdens zwangerschap

Vaststellingsovereenkomst bij zwangerschap

Je bent zwanger en werkgever biedt een vaststellingsovereenkomst aan. Wat dan?

Zwanger zijn is (meestal) een blijde gebeurtenis. Je bent in de wolken en maakt je gereed voor een mooie tijd.

Helaas zien veel werkgevers dit anders. Zij zien ‘problemen’. Hoe zorg ik voor een vervanger? Hoe lang  is de medewerkster uitgeschakeld? en misschien wordt zij wel ziek tijdens de zwangerschap of na de bevalling?

Jouw werkgever zal dan ook niet de eerste zijn die afscheid van een zwangere werkneemster wil nemen. Meestal presenteert de werkgever in die gevallen een beëindigingsregeling in de vorm van een vaststellingsovereenkomst. Hoe kan je daarmee omgaan?

Ontslagbescherming

Als je werkt op basis van een vast contract ( contract voor onbepaalde tijd ) geniet je als je zwanger bent ( net als bij ziekte ) ontslagbescherming. Dat betekent dat je werkgever je ( uitzonderingen daargelaten ) niet kan ontslaan. Je bent daarom absoluut niet verplicht op een beëindigingsaanbod in te gaan. Je kan er voor kiezen in dienst te blijven.

Goed aanbod?

Ondanks de ontslagbescherming kan het zo zijn dat jij ook voordelen ziet bij beëindiging van je arbeidsovereenkomst, bijvoorbeeld meer tijd voor je kind en gezin.  Maar het is daarbij wel zo prettig dat je niet zonder inkomen komt en terug kunt vallen op een ww-uitkering en een eventuele ontslagvergoeding.

Over een beëindigingsregeling in de vorm van een vaststellingsovereenkomst valt vaak goed te onderhandelen. Onze Ontslagspecialisten kunnen je daarbij goed helpen.

WW-veilige vaststellingsovereenkomst

Als wij voor jou onderhandelen met je werkgever zullen wij ervoor zorgen dat een ww-veilige regeling tot stand komt.  Een ww-veilige regeling is in de meeste gevallen namelijk mogelijk, mits goed aangepakt.

Ontslagvergoeding

In bijna alle gevallen kunnen wij je ook helpen met het realiseren van een goede ontslagvergoeding. Wij zijn daarin gespecialiseerd, het is ons dagelijks werk.

Vrijstelling van werk

Een fijne voorwaarde bij het aangaan van een vaststellingsovereenkomst is ook een periode van vrijstelling van werk, waarbij  je loon gewoon doorbetaald wordt. Je hebt dan alle tijd voor jezelf tijdens de zwangerschap! Ook hiervoor maken wij ons hard voor jou bij je werkgever.

Vraag hulp

Als jouw werkgever je een vaststellingsovereenkomst aanbiedt, of je op een andere wijze wilt ontslaan, vraag dan direct hulp aan onze ontslagspecialisten. Wij zorgen ervoor dat je je werk behoudt of afscheid kan nemen met een goede regeling.

Bel ons op 0900 123 73 24 of mail

ontslag bij zwangerschap